Kumkale Ortaokulu


Vizyon: Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda kurumsallaşmış bir okul kimliğine sahip olmak; geleceği bugünden yaşayarak okulumuzdaki kaliteyi yükseltmek için eğitim ve öğretimde örnek ve önder olmak; vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve çevre kuruluşlar tarafından önemsenen ve güvenilen bir kurum haline gelmek temel anlayışımızdır.

Misyon: Kumkale Ortaokulu olarak, öğrencilerimizi; Milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık, insani değerleri benimsemiş, dünya ile barışık, zamanın şartlarına uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere sahip, kendi çevre sağlığını koruma bilincine sahip, öz güveni gelişmiş, eleştirel düşünmeyi öğrenmiş, soran ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek, çağın gerektirdiği bilgi teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimize ulaşabilmek için; bilgiye en kısa yoldan en hızlı şekilde ulaşıp, bilgiyi mal ve hizmet üretimine yansıtabilen, geçmişten alınan manevi ve kültürel destekle kendisi ve çevresiyle barışık yakın çevresine ve tüm insanlığa yararlı, bir şeyler üretme arzusu ve azmi içinde olan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller yetiştirmek onların üst öğrenim kurullarına ve hayata hazırlamak, öncelikle özel anlamda yakın çevremize, dolaylı olarak toplumun her kesimine ve tüm insanlığa hizmet için varız.

Başarılar: Okulumuz 2012 mezunlarından 5´ i Anadolu Liselerini, 8´i ise Meslek Liselerinin sınavla alan bölümlerini kazanmıştır. 2013 mezunlarından 7 öğrencimiz Anadolu Liselerini, 7 öğrencimiz meslek liselerinin sınavla alan bölümlerini kazanmıştır. Okulumuzda Parasız Bursluluk sınavını kazanan 3 öğrenci bulunmaktadır.

Saatler: 09:00-15:45
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Okulumuz il içi düzenlenen çeşitli sportif yarışma ve faaliyetlere her yıl düzenli olarak katılım sağlamaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz TÜBİTAK tarafından düzenlenen bilimsel yarışmalara düzenli olarak her yıl matematik ve fen alanında katılmaktadır. Bu yarışmalarda öğrencilerimiz çeşitli yıllarda dereceler elde etmiştir.
Proje Çalışmaları: Okulumuz kendi içinde veya il milli eğitim müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye genelinde MEB tarafından uygulanan proje çalışmalarına katılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Okulumuzda yurtdışı proje çalışması yapılmamaktadır.

Telefon - 02862880045

Belgegeçer - (286) 288 0052

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://kumkaleortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Kumkale Köyü

Öğretmen :11
Öğrenci :63
Derslik :6
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2525
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Kumkale Köyü

Adres - Kumkale Köyü

Ulaşım Kumkale´ ye ulaşım her saat başı köprübaşı köy garajından kalkan otobüsler ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kumkale Köyü sapağı Çanakkale-İzmir Karayolu 20. kilometresinde bulunmaktadır. Kumkale Köyü sapaktan 7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.